Câinii stăpânesc oraşele Romaniei şi mănâncă oameni!

Câinii stăpânesc oraşele României şi ne mănâncă de vii!

          Câinii stăpânesc oraşele!

Câinii stăpânesc oraşele României! Este tragic ceea ce oamenii  trăiesc în aceste oraşe stăpânite de câini şi de „protectorii câinilor”.  Este atroce să te mănânce câinii de viu!  Şi totuşi astăzi suntem zguduiţi de a afla despre o nouă victimă a câinilor: o femeie de 43 de ani, omorâtă de câinii vagabonzi din Bucureşti.

Dacă faci o statistică a cazurilor în care câinii au agresat oamenii eşti cutremurat. Trăim nişte vremuri de coşmar. Auzim în permanenţă despre bătrâni, copii, femei care sunt zilnic atacaţi, răniţi, înspăimântaţi, muşcaţi, mutilaţi, omorâţi de aceste animale. Pe de altă parte vedem haitele de câini jigărâţi, înfriguraţi şi lihniţi de foame sau schingiuţi în aşa zisele adăposturi pentru câini. Cine are interesul în perpetuarea acestui chin infernal pentru oameni şi animale?  Cu siguranţă ONG-urile care trăiesc din propaganda aşa zisei protecţii a animalelor, deşi puţin le pasă de animale. Către aceste ONG-uri se scurg o mulţime de bani de la bugetul statului, ei trăiesc bine-mersi şi îşi fac publicitate, sunt fericiţi că au „obiectul muncii” adică cu cât mai mulţi câini pe stradă cu atât mai bine.

ONG-uri caninofile vinovate

Dacă acestor ONG-uri le-ar păsa de animale ar propune soluţia ideală, ieftină, rapidă, adică eutanasierea fără durere a tutoror câinilor fără stăpân. De ce să condamnăm câinii la o moarte lentă produsă de foame, de boală, de frig, de bătăi, de sete, de hăituială? Problema este că dacă ar rămâne fără câini, aceşti protectori ai numitor animale ar rămâne fără obiectul muncii. Dacă le pasă aşa de mult de animale de ce nu le pasă şi de mieluşei, de iepuraşi, de puişori care sunt chiar mai drăgălaşi şi mai inofensivi decât câinii. Aceste gingaşe animale nu numai că sunt ucise, dar sunt şi mâncate. Dacă vor să ne convingă că le pasă de animale protectorii animalelor ar trebui întâi să arate că sunt vegetarieni. Dar cu siguranţă că se vor înfrupta bine dintr-un miel la primăvară. Atitudinea acestor activişti pentru protecţia câinilor este una ipocrită, apariţia lor a fost una de natură să aducă multă suferinţă umană, multă teamă şi teroare pe străzile Romaniei. Ei au determinat înmulţirea numărului de câini maidanezi la un nivel astronomic. Fondurile publice (din banii noştri) se consumă, iar câinii se înmulţesc pe străzi, pe câmpuri, prin sate. Ei se sălbăticesc şi atacă chiar animalele domestice. ONG –urile caninofile se încarcă cu o uriaşă vinovăţie a crimelor comise sub protecţia lor.

Românii care au plecat peste hotare, sunt şocaţi, ne consideră o ţară bântuită de lighioane înfometate, capitala României fiind cel mai sinistru loc din acest punct de vedere. Iată ce spune un tânăr din Franţa (este părerea lui dar descrierea este adevărată): (http://www.filiera.fr/node/9117 Alexandru Neil)

 Sfâşierea oamenilor de către câini ! Este cea mai cumplită moarte posibilă, era un supliciu pe arenele romane….se moare în cca 40-60 minute, timp în care câinii smulg bucăţi de carne din tine şi tu vezi asta şi agonizezi rugându-te să mori cât mai repede!….Cât despre Franţa, din neoliticul timpuriu, câinii nu au mai mancât oameni de vii! Lupii mai atacau oameni pană in sec 15-16 şi au fost exterminaţi! Cât despre oamenii atacaţi şi omorâţi de câini azi, sunt cazuri în care câinii agresivi au sărit la gâtul unui copil şi l-au omorat…nu l-au mâncat de foame!!! Şi nu există câini vagabonzi în Franţa!!! Ţara care are 62 milionane de animale de companie, omoară orice câine vagabond găsit în 30 de zile!!!…

Iată ce declara în această dimineaţă medicul Ioan Florescu, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Bagdasar – Arseni legat de ultima victimă, femeie de 43 de ani care a murit în suferinţe cumplite după ce a fost atacată  de câini, în Bucureşti.

“Leziunile produse de aceste muşcături de câini, îndrăznesc să le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni în patologia traumatică. Leziunile produse prin aceste muşcături de câine interesează: tegumentele de la nivelul scalpului, membre superioare, de la umăr până la degete, membre inferioare, de la articulaţia şoldului şi până la laba piciorului. Au distrus tegumente, au distrus muşchi, tendoane, vase, nervi“.

Bilanţul făcut de victimile câinilor este îmspăimântător.

 Câteva dovezi din media si de pe site-uri: 

Copil omorat de o haită de câini vagabonzi

O fetiţă de saşe ani a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Constanţa, din cauza rănilor provocate în urma unui atac al câinilor vagabonzi, pe un câmp din apropierea porţii de acces nr. 9 din Port. Copilul locuia împreună cu parinţii ei în apropierea locului unde a avut loc tragedia. Fetiţa obişnuia să meargă seara  în vecinatatea porţii nr. 9. Sâmbată seara, în jurul orei 22.30, mama micuţei a anunţat Poliţia, îngrijorată fiind de faptul că fiica sa nu s-a întors, înca, acasă. După verificarile efectuate, poliţiştii au găsit copilul fară suflare, pe un câmp de la marginea oraşului. Fetiţa era desfigurată, corpul fiindu-i acoperit cu muscături de câine.

http://www.presaonline.com/stiri/social/copil-omorat-de-o-haita-de-caini-vagabonzi-243346.html

Bătrân de 71 de ani mâncat de câini

Azi un bătrân în vârstă de 71 de ani, din satul Rotunda, a avut parte de o moarte cumplită, după ce, în timp ce mergea pe un drum public de pe raza localităţii, a fost atacat şi sfâşiat de o haită de câini care păzea un iaz din zonă.
Patrupedele, corcituri între pitbull şi boxer tigrat, aparţin chiar administratorului iazului, iar în urmă cu câteva luni, au mai făcut o victimă, o avocată care a scăpat cu viaţă, însă a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale.„ Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate… era mâncat de la mână şi picior” Pe om îl cheamă Gheorghe Roman, şi este tată a trei fete şi trei băieţi…

http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-01-06/Sfasiat-si-omorat-de-o-haita-de-caini

Nicoleta Mocanu 42 de ani, factor postal, în Brăila, a fost agresată de mai multe ori de câini.

Câinii din cartierul Viziru din jurul blocurilor 8 şi 9 au atacat-o in timp ce îşi făcea traseul zilnic. Câinii de acolo m-au tăbărât de câteva ori până acum. Sunt in jur de 15 şi sunt foarte agresivi spune brăileanca. Ultima agresiune a fost la sfârşitul lunii decembrie 2010 cand a trăit clipe de groază.

http://www.adevarul.ro/locale/braila/postarita-Braila-ajuns-coltii-vagabonzi_0_406159436.html

50.000 de caini fara stapan pe strazile Bucurestiului Situatia din Iasi, Oradea, Craiova, Timisoara

Câinii maidanezi au pus stăpânire pe marile oraşe. La Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov sau Craiova străzile au devenit locul în care îşi fac veacul haite de câini fără stăpân. Numai în Bucureşti, potrivit celor mai optimiste statistici, pe străzi sunt 50.000 de comunitari. Anul trecut, peste 10.000 de bucureşteni muşcaţi de maidanezi au ajuns la Spitalului Matei Balş pentru tratament antirabic. Ultima victimă a maidanezilor a fost o femeie de 49 de ani sfâşiată şi mutilată chiar pe domeniul public.

Articol publicat de: Media Fax

http://www.rssmonster.ro/50000-de-caini-fara-stapan-pe-strazile-Bucurestiului-Situatia-din-Iasi-Oradea-Craiova-Timisoara

Avem ONG-uri pentru protecţia câinilor în care activează oameni cu gura mare, ei  decid ca aceste animale să fie lăsate pe străzi, ei decid să ne mănânce câini. Este ciudat cum diverse ONG-uri ale grupărilor minoritare mişcări feministe, asociaţii pro-avort, activişti homosexuali, asociaţii pentru drepturile animalelor, etc.  ne decid soarta tuturor. Când se vor înfiinţa nişte ONG-uri pentru dreptul oamenilor la viaţă şi la integritate corporală, ONG-uri care să protejeze pe oameni contra câinilor?

Îmi pasă enorm de suferinţa animalelor, sufăr când văd câinii chinuiţi. Cunosc un caz în care un om ţine câinii în lanţuri scurte, de 3 metri ziua şi noaptea, iarna şi vara (unul a murit de frig iarna trecuta), într-o curte la drumul naţional pe unde sigur trec aceşti protectori de animale. Dar lor nu le pasă. Doresc să aibă câini pe străzi sau în adăposturi unde câinii sunt şi mai torturaţi ca “în libertate” (vezi mai jos, ce zice Andrada). Ca un comentariu la articolul din Evenimentul Zilei legat de moartea femeii muşcată de câini Andrada spunea: 28 ianuarie, 15:40. andrada

“Am lucrat ca voluntară în unul dintre aşa-zisele adăposturi pentru câinii comunitari prinşi de hingheri. Nu îţi poţi închipui câtă suferinţă şi ce abuzuri de nedescris se petrec acolo. Am văzut pu de câine de două săptămâni striviţi cu cisma de cauciuc, am văzut femele gestante violate cu ţevi şi bâte… Fireşte că nu am rezistat şi într-o noapte am eliberat toţi câinii in mediul lor natural…”

Oare nu era mai civilizat  ca aceşti câini să aibă parte, cu toţii, de o eutanasiere fără dureri. Presupun că şefii ONG-urilor nu stau să spele câinii, să le cureţe adăposturile, să culeagă excrementele câinilor. Iar îngrijitorii, probabil frustraţi pentru munca înjositoare de a curăţa după atâţia câini, se poartă ca atare, razbunându-se pe cine pot, adică pe câini, pentru munca  câinească din care sunt nevoiţi să trăiască, muncă pe care sunt nevoiţi să o presteze.

Am văzut că oamenii sunt foarte supăraţi  pentru această ultimă tragedie, ei învinuiesc pe cei care au favorizat înmulţirea peste măsură a câinilor şi sunt sute de comentarii pro-viaţa oamenilor şi pro-eutanasierea câinilor. Aceasta şi pentru a curma suferinţa câinilor.

Iată ce spune un domn Popescu:  http://www.evz.ro/detalii/stiri/femeia-muscata-de-o-haita-de-caini-in-capitala-a-murit-919543/pagina-comentarii/2.html#comentarii

“Cred că dacă nu se vor lua măsuri de protecţie a omului de către stat, oamenii se vor organiza şi vor riposta împotriva tuturor nedreptaţlor sau lipsei de respect. Includ aici şi acţiuni pentru stâpirea cânilor criminali. Trebuie să moară oameni  ca să se ia o măsură? Nu se mai poate aşa ceva. Nu mai sunt copiii în siguranţă atunci când vin de la şcoală, când se joacă. Bătranii sunt muşcaţi de aceste fiare. Uitaţi-vă câţi câini sunt la gurile de metrou, în pieţe, lângă şcoli, la depozitele păzite, unde paznicii dau de mâncare acestor animale ca să le ţină companie. Nu se mai poate, se va ajunge la situaţia ca  oamenii să omoare câinii.

Revoltată de cele întâmplate lumea a început totuşi să acţioneze.Chiar in această seară s-a format un grup de descuţii.  antimaidanezi-owner@yahoogroups.com.

Advertisements
This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

57 Responses to Câinii stăpânesc oraşele Romaniei şi mănâncă oameni!

 1. edwyn says:

  Ca ne place ca nu ne place singura solutie este EUTANASIEREA, deja sunt foarte foarte multi si orice programe fac asociatiile de protectie a animamelelor nu fac fata si in plus le fac doar pe hirtie ca daca faceau ceva concret se vedeau rezultatele pe strada, sustrag doar niste bani de la bugetul statului asta fac.Iar pentru iubitorii de caini am un mesaj : ITI PLAC ASA DE MULT CAINII IA-I CU TINE IN PAT.In general si lumea este de vina ca le da de mincare, daca nu le-ar da nu ar sta in acel loc.Pentru a va apara impotriva cainilor maidanezi folositi spray paralizant, da rezultate 100 %.

 2. Daca nu iubiti maidanezii riscati sa fiti muscati de ei deoarece maidanezii sunt fiinte inteligente si voi neiubitorii sunteti frustrati ca nu puteti face fata frumusetilor naturii, adica plantelor si animalelor. Viata este demna de pretuit, cand te poti pleca cu dragoste asupra altor fiinte, omul fiinta superioara (cica) este demn de iubire cand stie sa imblanzeasca, sa ofere, numai adoptand un caine putem sa-i cunoastem atitudinile si sa ne dam seama cum pot convietui toate rasele pe aceasta Planeta.Comoditatea si falsa civilizatie se platese, de regula !Ar trebui sa va retrageti in adaposturi sau sa va eutanasiati, pentru a ne lasa sa traim in dragoste cu toate speciile, asa cum vrea Dumnezeu !Sau sa patrundeti tainele dragostei fata de maidanezi, sa faceti si voi ceva folositor pe acest pamant.asa sa va ajute Dumenzeu !

 3. razvanrc says:

  Reblogged this on The truth is beyond us.

 4. io says:

  Ce “suflet” pot avea “iubitorii de animale” care aproba sa se intimple cele descrise mai sus: persoane moarte in suferinte cumplite….Nu se poate numi OM acela care nu vrea sa vada aceste nenorociri si cu atitudinea lui inconstienta favorizeaza repetarea acestor fapte. Maidanezii trebuie eutanasiati. URGENT ! ptr. ca aceeasi “iubitori” de animale se inghesuie de Paste sa cumpere mieluselul ca sa-l aiba pe masa. De ce un caine poate continua sa omoare oameni, in timp ce acesti “iubitori” de animale care se bat cu pumnul in piept ptr. apararea drepturilor maidanezilor, continua sa manince linistiti pui, miei, vitei, purcei, sa poarte pantofi de piele, genti de piele. IPOCRIZIE SI RAUTATE !
  Inainte sa “iubiti” maidanezii, incercati sa iubiti si semenii vostri, adica oamenii si mai ales sa-i respectati, sa nu-i obligati sa meraga pe strazi terorizati si sa riste viata de fiecare data cand ies din casa.

 5. Miky says:

  Un blog care instiga la ura fata de caini ! Un blog al fricosilor care nu au avut grija in viata lor de animale si care probabil au crescut cu dorinta neimplinita de a avea un catelus sau pisica pe cand erau mici , pentru ca parintii lor nu le-au dat voie … Nu stiu de ce proiectati in niste biete animale , lasate pe strada de fostii stapani sau pur si simplu nascute si crescute pe strada , zilnic omorate de masini fara remuscari , de oameni salbatici care ii otravesc sau ii lovesc ! Cine a scris tampenia asta de blog nu doreste decat sa realizeze o vendetta prosteasca si sa-si reverse ura , instingandu-i si pe altii , pe niste suflete amarate care mananca din gunoaie si lupta cum pot sa supravietuiasca. Am vazut prin zona mea , de multe ori , trecand un om al strazii cu 4 caini de care are grija si imparte mancarea cu ei . Si nu sunt agresivi. Daca un om napastuit are curajul si marinimia sa isi sacrfice bucata de paine cu alte vietati , voi astia care va cacati pe voi si la vederea unui pekinez , nu sunteti in stare nici macar sa va uitati cu mila la ei! Va recomand sa va tratati fricile , fobiile si nesiguranta la diversi psihoterapeuti! Din toate cazurile mediatizate la tv de oameni muscati de caini , majoritatea “victimelor” erau in stare de ebrietate acuta iar altii se aventurasera in locuri obscure si mai putin populate. Asadar …incetati cu vaicarerile de doi bani si daca nu vreti sa mai vedeti caini comunitari , adoptati unul de pe strada sau macar sterilizati catelele de langa bloc. Dar , bineinteles, asta ar insemna sa va responsabilizati si se stie ca romanul sta prost la capitolul asta!

 6. io says:

  Intelegeti-va oameni buni ca trebuie sa va treziti la realitate si sa vedeti esenta problemei. NOI SUNTEM DE VINA PT CE SE INTAMPLA ….. NOI care aruncam animale pe strada cand ne saturam de ele, noi care nu le castram pe cele care le avem, noi care neglijam problema pana ne musca la propriu de spate….

  Fiecare e vinovat … cainele este un animal si traieste dupa reguli clare care noi nu le stim… si nici n-am vrut sa le invatam vreo secunda, pentru ca astfel am fi evitat multe atacuri…. caini ataca din cateva motive clare

  NOI SUNTEM NISTE IGNORANTI care neam trezit brusc ca nu ne convine situatia dar nu facem nimic util sa o rezolvam…nu ajutam adaposturile sa stranga, castreze si sa gaseasca stapani cainilor…. NOI UCIDEM IN SCHIMB…exact ca niste ANIMALE CE SUNTEM…. si ce e ironic…ca niciodata nu o sa se rezolve problema in felul asta

 7. andra says:

  http://www.facebook.com/profile.php?id=100002004741495#!/pages/Romania-fara-caini/288351332689

  dati like acestei pagini si hai sa facem auzita vocea celor care doresc o romanie fara caini salbatici pe strazi.

  sau intrati pe
  http://groups.yahoo.com/group/antimaidanezi

  nu suntem extremisti, nu dorim exterminarea in masa sau manifestari de cruzime impotriva maidanezilor.

  vrem doar o tara civilizata in care sa nu mai fim atacati de ei.
  autoritatile si ong-urile trebuie impinse sa gaseasca o solutie reala la aceasta problema pentru ca este clar ca locul lor nu este pe strada!

  cainii nu au nici o vina, dar nici noi n-avem.
  pe strazi cainii sufera de foame, de frig , de cald, de accidente auto, de boli, de abuzuri, iar noi suntem atacati raniti sau ca in cazul doamnei din Bucuresti, al fetitei din constanta sau al turistului japonez: OMORATI!

  doar in 2009 – si doar in bucuresti – 10000 de cetateni s-au prezentat la Bals, pentru tratamentul antirabic.

  statistica probabil ca nu acopera realitatea, deoarece putem presupune linistiti ca nu toti cei muscati de caini se duc la Bals.

  Dar daca sunteti muscat de un caine…duceti-va sa va vaccinati antirabic.

  Din rabie (turbare) se moare in procent de 100%. Odata instalata boala…nu se mai poate face nimic !

  • io says:

   Spitalele au ramas fara vaccin antirabic, iar “iubitorii “de animale nu mai pot de grija maidanezilor, in timp ce maninca mielusel de Paste. SINGURA SOLUTIE: EUTANASIEREA IMEDIATA A TUTUROR MAIDANEZILOR !

 8. andra says:

  Aici ne strangem ca sa incercam sa infiintam o asociatie pentru eliberarea strazilor de cainii fara stapan.

  ne-ar fi de folos un jurist care ne poate ajuta cu infiintarea

  http://groups.yahoo.com/group/antimaidanezi/

 9. adelina says:

  Ieri, in timp ce mergeam spre masina in parcarea unui supermarket un caine s-a luat dupa mine asteptand sa-i dau ceva de mancare. Insa nu aveam ce sa-i dau, iar din cauza evenimentului cu aceea femeie atacata de caini pentru prima data mi-a fost frica de un caine vagabond. M-am grabit sa ajung la masina si apoi m-am urcat repede inauntru. Cand m-am vazut in ‘siguranta’ m-am uitat de pe geam la caine. Avea o privire atat de trista, incat mi se rupea sufletul. Si a trebuit sa plec din parcare lasandu-l in aceea stare mizerabila urma, flamand si abandonat. Inevitabil mi-a aparut in minte intrebarea, oare nu ar fi mai bine pentru el sa fie eutanasiat?

  Nu stiu daca eutanasierea ii solutia cea mai buna neaparat, dar e clar ca acei voluntari de la protectia animalelor si acei cativa extrem de iubitori de caini nu vor putea rezolva problema adoptandu-i sau tinandu-i in adaposturi pentru simplul fapt ca sunt prea multi caini.Iar a da de mancare din cand in cand cainilor din fata blocului nu rezolva problema infomaterii lor si a singuratatii, poate ajuta doar la magulirea celor ce fac asta ca ei ar fi buni si cu suflet mare.

  Asa ca tare mult as vrea sa stiu totusi care e solutia propusa de iubitorii de caini care nu sunt de acord cu eutanasierea, caci a-i lasa sa hoinareasca pe strazi chinuiti de foame si poate de alti oameni mi se pare o dorinta macabra.

 10. otilia says:

  Sa stii ca daca ai pierdut tu timp aici sa scrii toate aiurelile astea absolut neadevarate si pornite cu o ura lipsita de directie au sa dispara cainii de pe strazi. Parerea mea e ca sunteti total dezinformati (din ONG-urile care zici tu ca fac bani de pe urma maidanezilor , va garantez eu ca fac parte numai tinere si tineri studenti/elevi si poate si cateva femei in varsta care s-au saturat de cruzimile petrecute in tarisoara noastra si care aduna animale bonave si lovite de masini si de cele mai multe ori le cazeaza chiar la ei acasa…………………..iar despre castrari nici numai vorbesc… ce eforturi depun copii aia si ei chiar sunt copii nostri ai tuturor! ).
  DACA TU IN LOC SA SCRII TOATE ACESTE AIURELI PE ACEST BLOG DESCELERAT DONAI SUMA CARE TE-A COSTAT TIMPUL PIERDUT, ACELOR COPII CARE CHIAR SE OCUPA (DAR CARE NU AU FONDURI) ERAI SI TU SI NOI SI TOATA LUMEA MULT MAI CASTIGATA!
  CREDE-MA PE CUVANT! NU MAI SPUN CA E NEVOIE SI DE VOLUNTARIAT SI DACA NU CREZI CE AM SCRIS MAI SUS POTI SA MERGI CU FETELE INTR-O ZI DE MUNCA LA ASOCIATIE SA VEZI FOR REAL SI SA NU MAI PIERZI TIMPUL CU SCRISUL INUTIL PE BLOGURI!

 11. ??Andreea says:

  Principii religioase??? Acuma discutam si preferintele fiecaruia din viata de zi cu zi??
  Nu, in nici un caz nu ma bazez pe religie.
  Dumnezeu este in fiecare, mai mult sau mai putin, nu am nevoie de o biblie si de un preot, eventual pedofil, ca sa-mi zica cum sa traiesc.
  Mi se pare oricum o intrebare deviata de la subiect.
  Oricum, sper ca blogu’ asta o ajuta pe doamna doctora sa faca de’o paine :> e de mila.

  • ?? says:

   Asa-i, nu-i locul aici pentru astfel de discutii. Mai spun insa doar ca te inseli cand zici ca nu te bazezi pe principii religioase, daca le-ai analiza te-ai convinge de contrariu, pt ca insasi societatea se bazeaza pe ele.

   • ??Andreea says:

    Asa o tinem mult si bine…si “adelina” aia se vede un fel de Mantuitorul.
    Nu are rost sa mai discutam, fiecare are dreptul sa creada in ce vrea, dar foarte putini is asuma. Iar cei care ajuta cu adevarat sunt persoane care nu au nevoie de facut demonstratii.
    O tipa a scris corect aici, haideti sa omoram si cersetorii etc. ca tot n-au ce manca, dar reply-ul a fost sters, de ce oare? :>

 12. Victor says:

  Ca si platitor de taxe este dreptul meu
  – sa merg fara frica pe strada
  – sa îmi las copilul sa se joace
  – sa merg pe un trotuar curat, fara fecale de caine
  – sa nu iau boli de la caini
  – sa dorm linistit seara fara concerte de caini.

  Cer:
  – sa nu mai existe pe strada caini fara stapan
  – cainii cu stapani sa mearga în lesa, iar stapanii sa stranga fecalele.

  Nu ma intereseaza si nu discutam cum se rezolva situatia. (In toate tarile civilizate cainii fara stapani care nu sunt adoptati în x zile, sunt eutanasiati).

  • io says:

   IN CAZUL ROMANIEI, “X” ZILE DE ASTEPTAT PTR. ADOPTIE TREBUIE SA FIE 0.
   Suportarea noastra e o. Eutanasierea imediata a tuturor ciinilor maidanezi !

 13. ECHO400 says:

  am vazut pareri si pareri unii zic intrun fel altii zic in alt fel;din cate am inteles ultima informatie pusa la cale a fost ca femeia era angajata de acea firma pentru a colecta fierul vechi,ea crezand ca va fi totul in regula si na s-a intamplat ce s-a intamplat;daca e sa ne bazam pe informatia aceasta patronul trebuia sa elibereze zona de caini ca sa poata sa isi faca femeia treaba,aici el a gresit;in al doilea rand pentru cei care inca dezbat hai sa ii pupam in fund pe cainii de pe strada si hai sa ii omoram pe toti,cea mai clara concluzie pe care am luat-o este aceea ca:acesti caini nu trebuie sa existe pe strazi in niciun fel nici ca e caine bun si linge pe toata lumea,nici ca nu stiu ce ce o sa zica babele sau alti iubitori de animale.Acesti caini trebuie sa fie in urmatoarele cazuri:in curtea omului,in casa omului,pentru a pazi o proprietate privata,ori in padure ,oriunde altundeva dar exclus exclus pe strazi in orase;pentru ca daca e sa o luam logic impacam si capra si varza,pentru cei care nu vor caini pe strazi ca au avut traumatisme ca si mine si pe pupincuristi cainilor cum zice badea,ca sa nu mai fie calcati de tren,tramvai,masini,avioane,vapoare etc etc.Asta e cea mai clara concluzie,acuma depinde de ce fel de legi o exista nu stiu dar asta e concluzia care am traso.Si inca o tragere de maneca pentru “iubitorii de animale”,voi ziceti ca nu avem dumnezeu cei care omoara “bietii” caini,daca e sa o luam dupa iubirea fata de alte creaturi terestre,voi hraniti cainii de pe strada cu carne,care acea carne provine de la o fiinta vie nevinovata care a fost transata nemilos de un macelar;faza ca voi dati carne care a provenit de al un miel bland nevinovat la un caine asta nu se baga ca fiind lipsa de dumnezeu.Va als sa va ganditi bine voi iubitorii de animale care hraniti cainii cu alte animale.E o chestie de gandit.Sper ca m-am facut inteles si nu am jignit pe nimeni,dar asta e cea mai corecta concluzie.

  • Andreea says:

   Corect, pana la un anumit punct.
   Nu inteleg de ce lumea a uitat de unde a pornit TOATA treaba asta cu maidanezii pe strazi. Daca va ganditi putin o sa va dati seama ca tot greseli umane au fost, ei nu au cazut din cer.
   Un indiciu; majoritatea celor care acum se spala pe maini si se simt: ofuscati, jigniti, in pericol, scarbiti si nedreptatiti de aceste biete creaturi, fac parte din paleta aia de persoane de la tara, chiar daca stau la oras… comunism. Nu va spune nimic??? Mentalitatea?
   Daca tot stiti multe, de ce nu ganditi in ansamblu?
   Cainii nu trebuie sa stea pe strazi, asta e clar. In loc sa aruncati cu noroi in stanga si n dreapta mai bine va ganditi la solutii. E greu din moment ce fiecare is vede de ciolanu’ lui. E patetic!
   Cat despre vegetarieni etc. lasa ti animalele si instinctul lor nativ separat de alegerea culinara pe care o faceti. Nu are legatura faptul ca esti vegetarian cu faptul ca dai o bucata de carne unui caine pe strada, ei tot pe strada sunt, problema tot e nerezolvata. De secole intregi dispar specii si pamantul se distruge, din vina cui??? Nu cred ca natura s a apucat de vanatoare si de constructii stil “roccobarocoo” si “turnuri nesfarsite” etc. Omul si le face cu mana lui. Omul distruge.

   • muscatidecaini says:

    De ce discriminezi animalele, Andrea? A omori si a manca un miel, atat de dragalas si nevinovat fata de un caine, este o alegere culinara? Uite, chinezii au ca alegere culinara, sa manance caini. Am putea propune sa exportam Cainii in China. Ambele parti ar fi satisfacute. Chinezii ar devenii satui iar noi am scapa de amenintarea de pe strazi, de chinul cainilor de pe strazile noastre. Pentru ca iubim animalele, iclusiv cainii, nu ne place sa la vedem suferind si murind lent pe strazi pentru a va oferii voua celor ce traiti din “apararea drepturilor animalelor” un trai fara munca.

   • dana says:

    pai doamna draga, unii au mai evoluat si nu mai mananca de niciunele:) dar cred ca e greu sa pricepeti asta.
    Cat despre cat de agramata sunteti…stiu ca la facultatea de medicina (pe care ma indoiesc sincer ca ati terminat-o) nu v-a invatata nimneu gramatica, dar asta trebuia sa le stiti dupa terminarea clasei a 8-a.

   • muscatidecaini says:

    Dana, Danuto! De cine spuneai ca nu stie sa vorbeasca? Eu te vad pe tine ca nu sti sa scrii. Uita-te cate greseli de scriere ai facut doar in doua trei-randuri pe care le-ai asternut. Dar cred ca ai stat prea mult la coada cainilor si nu ai mai avut timp sa faci scoala, sa inveti. Mai lasa cainii in pace, sa se ocupe hingerii de ei.

 14. Patrick says:

  So sick reading OP useless words…when certly u are sittin’ on your sofa,your mp doesn’t trills ,your friends socializing ….. who,in the hell,can imagine to drop stray dogs??
  Which country could be so cruel to kill animals?

 15. Andreea says:

  domnul tudor, nimeni nu va obliga sa mai puneti piciorul in tara daca va dezgusta atat de mult ceea ce se intampla.
  Dar, daca veniti cu prietenii dumneavoastra, as fi interesata sa va cunosc… nu se stie niciodata ce colaborari roditoare se pot naste :). Eu ii tin, dumneavoastra le dati in cap, amicii dumneavoastra aplauda (se practica si la tara departe… de unde veniti …trebuie sa stiti foarte bine despre ce e vorba)
  Eutanasierea este ilegala. Daca sunteti frustrat nu e vina nimanui.
  Eu sunt vegetariana si sunt mandra de asta, dar nu ma apuc sa zic de altii care mananca carne ca le putrezesc matele in timp si ca se vor descompune mai repede.

  Din partea Marianei Beck

  La tel prefectului 0724 334 168 va rugam sa transmiteti mesaje decente, dar ferme si sa abordeze urmatoarele teme:

  1.prefectul este garantul respectarii legii, prin pozitia exprimata de dvs ati instigat la nerespectarea legii si la violenta

  2.revenirea la eutanasiere promovata de dvs. ca metoda de rezolvare a cainilor fara stapan este o actiune care are in spate interese ilegale deoarece TIMP DE 8 ANI IN BUCURESTI SI TIMP DE 10 ANI IN RESTUL TARII S-A APLICAT ACEASTA METODA ( ordonanta 155/2001). Singurele rezultate obtinute au fost cheltuirea banilor publici fara eficienta (incriminata de Codul Penal) si nerezolvarea problemei, putem spune chiar exacerbarea ei.

 16. muscatidecaini says:

  Uite că este şi cineva care gândeşte matur, aşa ca Ioana. A te opune eutanasierii (care înseamnă o moarte rapidă şi fără dureri) înseamnă a fi de acord cu o moarte lentă, moarte prin tortura foamei. Vă daţi seama ce înseamnă să mori treptat, lihnit de foame, îngheţat de frig?
  Iar adăposturile sunt cea mai proastă soluţie. Acolo îngijitorii se poartă animalic cu aceste animale, acolo sunt chinuite şi mai mult ca pe străzi. Vezi mărturii în articol

 17. Ioana says:

  Si eu iubesc cainii, de aceea imi displace foarte mult sa vad caini vagabonzi, pentru ca ii vad flamanzi, suferinzi, chinuiti. A fi de acord cu existenta cainilor abandonati in strada nu e dovada de omenie sau de dragoste pentru animele, e doavada de nepasare. Imi doresc ca suferinta lor sa fie cat mai usor si rapid curmata, iar asta se poate face prin eutanasiere; prefer sa-i stiu morti decat in suferinta. De asemenea cred ca e mare nevoie de disciplinarea detinatorilor de caini pentru care abandonarea puilor nedoriti in spatiul public inseamna o solutie, in timp ce pentru toti ceilalti reprezinta o povara. Practic ei sunt cauza acestei problemei, si de acolo ar trebui sa se inceapa rezolvarea ei.

 18. Tudor says:

  Madalina, eu sunt roman care traieste peste granita si pot sa-ti spun ca sunt ingrozit de ce se intampla in tara. Peste tot pe unde am fost nu exista caini comunitari. Nici in Barcelona – unde stau – nici in alte locuri prin care am calatorit nu a vazut. Berlin, Munich, Girona, Kiev, Tunis…oriunde mergi nu vei fi atacata de caini pe strada. Iar tiganii sunt putini la numar si relativ inofensivi in comparatie cu gastile de sud-americani, albanezi sau marocani.

  Momentan mi-e rusine sa-mi invit prietenii in vizita in Bucuresti, sa nu fie atacati de caini pe strada. In toate tarile europene, cainii sunt tinuti o perioada de maxim o luna, perioada ce difera de la tara la tara si daca nu li se gaseste stapan sunt eutanasiati. In Elvetia perioada e de 2 saptamani, in Marea Britanie de 15 zile, samd. Informeaza-te inainte sa vorbesti. Din cauza unor animale proaste ca tine e Romania coada Europei.

  Si asa, de incheiere, esti cumva vegetariana? Ca si vacile – termenul vaci insemand aici mamifere din specia Bos primigenius, nu tu si Elena – sufera cand sunt ucise. La fel si gainile, curcanii, porcii, ratele, pestii, caprioarele si toate celelalte animale care fac parte din dieta omului.

  Tineti blogul sus, mai devreme sau mai tarziu se va aplica solutia eutanasierii, deoarece este singura care functioneaza.

  • io says:

   Si eu sint un roman care traieste in occident. Evit sa ma intorc in tara la rude din cauza cainilor. Pot sa spun ca in acest fel sint incalcate inca o data drepturile omului (dreptul la libera circulatie, in afara de dreptul la integritate fizică şi psihică, dreptul la libertate şi la siguranţă.
   In Romania si o vacanta de o saptamina devine un infern din cauza maidanezilor. Ma minunez de faptul ca exista persoane ca Andreea care reusesc sa doarma linistite stiind ca atitia oameni si copii au fost nenorociti din cauza cainilor pe care ei ii apara si ii vor liberi pe strazi. Singura solutie e sa dam in judecata statul roman la CEDO, un proces colectiv, cu cit sint mai multe persoane care se constituie parte civila cu atit mai bine, astfel dezpagubirile vor fi uriase si poate asa statul va lua o decizie inteleapta si vom scapa de maidanezi. Ne trebuie un avocat decis si ambitios, deschiderea unui proces cu constutuirea ca parti civile a sute de mii de oameni care vor sa poata merge linistiti si in siguranta pe strazi. Acest drept ne-a fost luat. Vrem sa putem merge in siguranta pe strazi fara a fi sfasiati de maidanezi !

 19. Andreea says:

  Asta spune tot, va sfatuiesc sa stergeti blogul asta care provoaca pe cei mai slabi de minte…

  • Varvara says:

   Tu esti cea slaba de minte.Oamenii nu trebuie subordonati animalelor.Daca o faci…esti handicapata mintal.Cainii nu ataca numai de foame.Eu am fost muscata de un caine bine haranit.Probabil pt ca eu nu-i dadeam sa manance.
   Vreau sa pot iesi din casa fara sa mai vad haite de caini.Vreau sa merg linistita pe strada fara sa ma feresc de anumite locuri cunoscute ca stapanite de patrupede.Vreau liniste.

 20. Madalina says:

  Articolul acesta, este unul care se vrea de senzatie, unul care se vrea de succes.
  Aici sunt cateva neadevaruri

  1. Cainii nu au atacat pe strada, cainii si-au atacat teritoriul, cand o hoata a sarit gardul cu intentia sa fure.
  2. Cainii nu aveau cum sa ii disloce umarul, cand a cazut ca bolovanul peste gard, pur si simplu a cazut
  3. Cainii nu agreaza oamenii murdari, tiganii si betivii. In afara faptului ca a intrat pe teritoriul lor (acei catei era un ajutor de nadejde al paznicului de la ADP), cand si-a dizlocat umarul probabil a tipat de durere si in plus intrunea una din “calitatile” de mai sus
  4. Cainii nu ataca din senin, sau sunt foarte traumatizati din cauza batailor primite de la oameni, sau sunt provocati
  5. Am vazut mamici, care isi indemnau copiii de 1 1/2 – 2 ani sa loveasca cateii amarati de pe strada. Ca si omul, nu toti cateii sunt foarte toleranti, mai ales ca pot avea dureri, pot fi raniti, s.a.m.d.
  6. Romanii care locuiesc peste granita si strainii se mira cat de inapoiati suntem, incat ne abandonam animalele in strada atunci cand apar puii sau ne plictisim sa avem grija de ele. Toata lumea se mira de iresponsabilitatea noastra. Poate nu ati aflat inca, ca gradul de civilizatie al unei tari se vede in grija pe care o are fata de animale.
  Romanii din afara sunt frustati din cauza tiganilor care ne fac de ras peste tot, nu din cauza cainilor. Tiganii sunt adevarata plaga a Romaniei. Chiar daca nu suna prea bine, acesta este adevarul, pe care il simtim cu totii din plin.
  7. Indiferent de cati caini vor fi eutanasiati, ucisi in chinuri groaznice, numarul animalelor de pe strada, va fi neschimbat. Romanul care stie sa se descurce in orice situatie, isi va abandona animalele in continuare pe strazi, pentru ca legile exista doar pe hartie, nu se aplica.
  8. Cei care tipa eutanasiere, oare se cred Dumnezeu? Cine le da dreptul de a ucide, de a lua viata unui nevinovat?

  Singurul lucru pe care li-l doresc este acela de a se confrunta cu suferinta unui animal abandonat, el/ea sau unul din membrii familiei sale.

  • elena magda says:

   Unul dintre putinele comentarii scrise de un OM,cel al Madalinei.
   Eu personal iubesc cainii mai mult decat iubesc “oamenii”,dar in acelasi timp imi este un pic frica de ei,mai ales de cei fara stapan,pentru ca totusi sunt constienta ca sunt animale,care te pot ataca ca sa se apere. Sa se apere pentru ca poate cu putin timp inainte sa trec eu pe teritoriul lor,a trecut altcineva care i-a lovit,i-a ranit,i-a speriat si i-a facut sa nu mai aibe incredere in “oameni”.
   Si eu am vazut copii de cativa anisori,care erau indemnati de parintii fara minte sa loveasca cainii pe strada. Oare parintii aceia nu sunt constienti ca daca nu mai sunt ei acolo si copilul iese la joaca,cainele lovit poate incerca sa se apere?? Acest lucru este absolut normal,asta ar face fiecare dintre noi.
   Am si eu un pechinez. Este castrat,il scot afara doar in lesa si nu l-as abandona pt nimic in lume. Nu sunt de acord nici cu castrarea/sterilizarea obligatorie. Insa toti cainii ar trebui sa fie luati in evidenta,sa fie microcipati….si atuncii ar fi descoperiti mai usor nesimtitii care abandoneaza animale. Amenzile usturatoare ar opri cat de cat chestia asta,pt ca romanii nu stiu ce inseamna respectul sau mila,doar daca ii ustura buzunarele ii intereseaza.
   Sufar de cate ori vad un maidanez bolnav,ranit sau care tremura de frig,dar cred cu tarie ca ei nu isi doresc sa moara.Doar sa fie ajutati. Nu putem noi sa decidem cine moare si cine nu. Trebuie sa fii criminal sa omori o fiinta. Chiar daca se foloseste termenul “eutanasiere”.

  • Varvara says:

   Cine ti-a spus ca era o hoata?Ce simplist vedeti lucrurile.

 21. suhade says:

  Doamna,
  Cine ne da noua,oamenilor, dreptul sa dispunem sau nu de viata unei fiinte, oricare ar fi ea?
  Ce inseamna eutanasiere? Este tot un fel de a ucide…cu sau fara chinuri, n-avem de unde sa stim ce simte o fiiinta VIE atunci…
  Cainii, ca toate celelalte animale, nu sunt criminali, la ei functioneaza instinctul.
  Daca ei s-au inmultit si sunt de nestapanit este numai vina oamenilor inconstienti, needucati si fara frica de Dumnezeu…ganditi-va ce fac oamenii cu natura in general, cum ajungem incet-incet sa ne distrugem planeta…
  Imi pare rau ca un om educat nu poate intelege ca animalele nu au absolut nici o vina!
  Va doresc sa aveti parte de o raza de lumina si de intelegere!

  • Pentru suhade says:

   “Cine ne da noua,oamenilor, dreptul sa dispunem sau nu de viata unei fiinte, oricare ar fi ea?”

   Geneza 1:28 “Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: “Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!”

   Noi suntem stapanii animalelor, nu ele ne stapanesc pe noi. Normal ca asta nu inseamna ca avem dreptul sa abuzam de ele, insa avem dreptul sa le curmam suferinta atunci cand e cazul, chiar si prin eutanasiere.

   “Este tot un fel de a ucide…cu sau fara chinuri, n-avem de unde sa stim ce simte o fiiinta VIE atunci…”
   Si ce facem atunci cu atatea alte animale care totusi sunt ucise (intr-un mod mult mai brutal decat prin eutanasiere) si constituie hrana noastra de toate zilele?

   Va doresc sa aveti parte de o raza de realism si obiectivism!

  • Andreea says:

   Nu ai cu cine te intelege, dar las’ ca “domnia si prostia” mereu s au platit.

 22. Andreea says:

  Vi Se Pare Normal Un Titlu De Genul: “cainii ne mananca”?
  Si vi se pare normal ca odrasle “noastre” de 5-6 respectiv 7-… ani sa mutileze maidanezi? Eu am vazut cu ochii mei si va spun sincer, ca am fost muscata de multe ori de caini incercand sa i ajut, nu sa le fac rau. Se presupune ca suntem mai “speciali” ca umani, ca putem gandii in detalii. Daca dumneavoastra stati in casa si nu puteti vedea realitatea, nu e vina nimanui. Roata se invarte mereu. Natura raspunde. Daca va e frica, angajati pe cineva de la Anti-Terro sa aiba grija de copiii dumneavoastra.
  Sa nu aveti pretentii la respect atata timp cat nu il oferiti. Cainii nu sunt “doar niste cainii” dar noi pe zi ce trece devenim “doar niste oameni” datorita prostiei infinite de care dam dovada. “cainii ne mananca” doar in capul dumneavoastra, noi ca oameni, NE MANCAM SINGURI, SI DE SUB UNGHII…

 23. Asociatia pentru protectia animalelor Robi

  Comunicat

  Va prezentam pozitia Asociatiei Robi in legatura cu sondajul de opinie al postului de televiziune ProTv referitor la problema cainilor fara stapan (http://stirileprotv.ro/sondaj/).

  Sondaj:

  Cum ar trebui rezolvata problema cainilor vagabonzi?

  1. Ar trebui create mai multe adaposturi

  2. Ar trebui eutanasiati

  3. Ar trebui sterilizati toti cainii maidanezi

  4. Ar trebui dezvoltat un program national de adoptii

  5. Nu consider ca reprezinta o problema

  Desi in nenumarate randuri ne-am exprimat pozitia in discutiile purtate cu reporteri angajati ai acestui post de televiziune si nu doar ai acestuia, constatam ca discutiile au fost sterile.

  Ne este imposibil sa indemnam cetatenii sa voteze vreunul dintre punctele afisate in cadrul acestui sondaj deoarece nici unul dintre acestea nu are vreo legatura (luate separat) cu rezolvarea problemei cainilor vagabonzi.

  1. Ar trebui create mai multe adaposturi

  Raspuns : Doar adaposturile in sine nu pot rezolva problema din cauza abandonului perpetuu care are loc din proprietate privata pe domeniul public. Altfel spus, dupa cum bine stiti marea majoritate a detinatorilor de caini (pornind de la oameni cu stare care-i ingrijesc, poate mai bine decat ar face-o cu semenii lor si ajungand la oameni care n-au locuinta dar umbla cu haite de cainii dupa ei) nu ii sterilizeaza. Multi dintre acestia abandoaneaza pe domeniul public animalele care se nasc necontrolat in ograda lor, facand ca problema cainilor fara stapan sa nu se termine niciodata.

  Adaposturile, oricat de multe ar fi, nu vor avea niciodata capacitatea de a prelua toti cainii abandonati din proprietate privata, si cu atat mai putin sa-i tina in viata. Cheltuielile pentru intretinerea unui adapost cu 20.000 de caini, asa cum intentioneaza PMB sa construiasca, vor fi de-a dreptul socante si imposibil de suportat. Asta ca sa nu mai vorbim de aberatia in sine care se refera la faptul ca autoritatile nu sunt dispuse sa aplice masuri de stopare a abandonului (care ar atrage fonduri la bugetul de stat), dar sunt dispuse sa cheltuiasca o avere strangand cainii pe care oamenii ii arunca pe strazi.

  Intotdeauna ne-am pus aceasta intrebare:

  De ce sunt dispusi edilii nostri sa cheltuiasca foarte multi bani, fara a rezolva in niciun fel problema cainilor fara stapan, in loc sa atraga bani la buget, amendand detinatorii de caini si pisici care abandoneaza animale pe domeniul public?

  Raspunsul, in opinia noastra, este ca gestionarea cainilor fara stapan are drept scop o mare spalare de bani, nicidecum intentia de a rezolva aceasta problema.

  2. Ar trebui eutanasiati

  Din motivul enuntat mai sus, nici eutanasierea cainilor vagabonzi nu va duce la rezolvarea problemei. Si in acest caz pentru solutia aleasa se vor cheltui foarte multi bani publici, iar ASPA nu va fi nimic altceva decat o industie de ucis cainii, pe care oamenii, in lipsa masurilor de control a inmultirii animalelor, vor continua sa-i abandoneze.

  Ne punem din nou aceeasi intrebare:

  De ce nu iau autoritatile masuri pentru controlul inmultirii animalelor (caini si pisici) din proprietate privata, in scopul de a preveni abandonarea acestora?

  Din pacate ajungem din nou la acelasi raspuns:

  In opinia noastra, gestionarea cainilor fara stapan are drept scop o mare spalare de bani, nicidecum intentia de a rezolva aceasta problema.

  3. Ar trebui sterilizati toti cainii maidanezi

  Doar sterilizarea cainilor fara stapan nu poate reprezenta o solutie pe termen lung atata timp cat nu exista aceasta obligativitate si pentru cainii cu stapan (exceptand anumite categorii de caini cu stapan pentru care exista deja un sistem de inmultire controlata). Altfel spus, chiar daca am steriliza in cel mai scurt timp toti cainii aflati pe strazi, numarul lor nu va fi in scadere ci va fi in crestere din aceeasi cauza: cainii care sunt abandonati in flux continuu din proprietate privata pe domeniul public.

  Nu ne mai punem intrebarea de ce incearca autoritatile sa pacaleasca cetatenii Romaniei pretinzand ca sunt permanent in cautare de solutii, fara a face insa nicio clipa referire la realele solutii care zac de mai bine de trei ani pe masa deputatilor in cadrul amendamentelor aduse la Legea nr 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001 (http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_caini_vagabonzi.php), deoarece stim cu totii raspunsul.

  4. Ar trebui dezvoltat un program national de adoptii

  Nici acest punct luat ca atare, in lipsa masurilor de control al inmultirii animalelor (caini si pisici), nu poate rezolva problema, datorita faptului ca cererea este infima comparativ cu oferta, si asta desigur tot din cauza abandonului din proprietate privata.

  5. Nu consider ca reprezinta o problema

  Din pacate atat existenta cainilor fara stapan cat si existenta pisicilor fara stapan reprezinta o problema grava, pe care, in opinia noastra, autoritatile nu vor s-o rezolve.

  Este de neinteles de ce zac amendamentele la L. 227/2002 pe masa deputatilor, in situatia in care acestea contin toate masurile necesare pentru a rezolva definitiv problema legata de existenta animalelor fara stapan.

  Sau poate tocmai acest lucru nu le convine alesilor nostri, si anume faptul ca odata promulgata legea pe care o asteptam cu totii, vom asista in timp nu foarte lung la diminuarea drastica a numarului de animale fara stapan care va atrage dupa sine si diminuarea la fel de drastica a fondurilor folosite pentru gestionarea lor?

  Opinia noastra este ca tocmai de acest lucru se tem cei care fac tot ce este posibil ca Legea Marinescu II sa nu fie promulgata. Se tem probabil ca nu vor mai avea ce gestiona.

  In concluzie, votarea unuia sau a altuia dintre punctele enumerate in sondaj nu poate fi relevanta in luarea vreunei decizii, deoarece nici unul dintre puncte luat doar ca atare nu poate rezolva situatia cainilor fara stapan.

  Astfel, acest sondaj este de-a dreptul inutil. El poate fi util doar celor care manipuleaza si dezinformeaza sistematic opinia publica.

  Solutia sustinuta de Asociatia Robi inca dinainte de inceperea programului de exterminare a cainilor fara stapan lansat de primarul Bucurestiului, la vremea aceea dl. Traian Basescu, (program care s-a dovedit a fi ineficient si extrem de costisitor) este aceea regasita si in legislatiile tarilor in care nu exista decat foarte putini caini fara stapan, adica CONTROLUL ANIMALELOR CU STAPAN in primul rand, si desigur si al celor fara stapan.

  Concret, cainii si pisicile cu detinator ar trebui:

  – identificati (prin microcipare) si

  – inregistrati intr-o baza de date unica [la nivel local la primarii si la nivel national la ANSVSA (responsabila de altfel cu controlul inmultirii animalelor si careia in repetate randuri i-am solicitat luarea acestor masuri pe care din pacate refuza sa le ia)]

  -sterilizati obligatoriu (exceptie facand categoriile prevazute in amendamentele la Legea 227/2002).

  Aceste masuri au drept scop stoparea abandonului animalelor pe domeniul public.

  In lipsa acestor masuri, problema cainilor si pisicilor cu stapan nu se va rezolva niciodata.

  Cainii existenti deja pe domeniul public trebuie sterilizati si returnati (cu exceptia cainilor cu adevarat agresivi si a celor bolnavi, singurii care ar trebui sa stea in adaposturi pana la adoptia lor reala).

  Alta solutie nu exista, oricate incercari s-ar face si oricat de elegant ne-ar pacali edilii nostri pretinzand ca au grija oamenilor muscati de caini.

  Asta fac edilii nostri, ne mint cu nerusinare ca sunt intr-o vesnica cautare de solutii (toate ineficiente) in timp ce adevaratele solutii care i-ar lasa pe hingheri fara obiectul muncii zac pe masa deputatilor.

  Daca doriti sa traiti intr-o Romanie civilizata, fara disconfortul creat din diverse motive de animalale fara stapan, cereti autoritatilor sa reia in discutie Legea Marinescu II, singura capabila sa rezolve definitiv aceasta problema. [Ne referim la Legea Marinescu II depusa initial, adica cea editata impreuna cu ONG-urile si agreata de catre acestea, si nu la modificarile ulterioare care au drept scop sabotarea legii.]

  Asociatia pentru protectia animalelor Robi

  Presedinte,

  Marilena Cristian

  robi_mydog@yahoo.com

  Bucuresti, 29.01.2011

 24. cainele_halucinant says:

  draga tanti emitatoare de opinii defecte: va transmit o alta opinie, ceva mai fundamentata, a d-nei Nicoleta Adriana, care s-a obosit sa foloseasca neuronu si nu estrogenu:

  “Pentru ca este o lupta intre iubitorii de animale si cei care doresc eutanasierea cainilor pentru ca se cheltuie prea multi bani de la bugetul de stat am facut un calcul simplu pe care oricine il poate face.

  Varianta 1. Sanctionarea celor care nu respecta prevederile legii protectiei animalelor ar aduce la bugetul de stat un castig semnificativ. Priviti:

  -amenda contraventionala: 1000 persoane amendate*1000 lei amenda medie*12 luni = 12.000.000 lei

  -amenda penala (pentru ca implica judecarea cazului dureaza mai mult): 100 persoane amendate*5000 lei amenda medie*12 luni = 6.000.000 lei

  Rezulta un castig total – adica bani care pot fi alocati copiilor fara adapost, mamicilor abuzate, oamenilor strazii, pensionarilor, bugetarilor etc: 18.000.000 lei/an (bani care va intra voua in buzunar asa cum va doriti, nici nu trebuie alocati animalelor)

  Cheltuieli cu muscaturile – zero, pentru ca nu ar mai fi cazul. Cainii nu s-ar mai inmulti pentru ca atunci cand oamenii sunt pedepsiti, incep sa ia masuri si si-ar steriliza animalele.

  Varianta 2. Eutanasierea cainilor.

  62 euro ( aprox. 280 lei)*10000 caini eutanasiati lunar*12 = 33.600.000 lei/an – BANI CARE SE CHELTUIE DIN BUGETUL DE STAT – adica va ies voua din buzunar, adica din alocatia copilului, din pensia bunicii, din banii bugetarilor etc.

  De aici rezulta – CASTIG ZERO, PIERDERE URIASA

  Varianta 3. Aici trebuia sa iau in calcul sterilizarea. Aceasta varianta nu ar mai trebui luata in calcul daca s-ar aplica legea, daca s-ar da amenzi si daca oamenii si-ar steriliza animalele. Si oricum au fost foarte multe asociatii din strainatate care s-au oferit sa sterilizeze gratuit toti cainii din Romania. Nu s-a dorit insa acest lucru. Cum ar mai fi fost sustrasi banii de la buget pentru propriile interese?

  Eu am ramas fara cuvinte la un asemenea calcul. Nu am luat in calcul castigul politistilor de pe urma aplicarii amenzilor – aici fiind vorba despre punctele castigate de pe urma indeplinirii sarcinilor de serviciu, iar evaluarile activitatii lor ar fi un adevarat succes. Astfel, si-ar pastra si locul de munca si poate ar castiga chiar ceva in plus.

  Si atunci cum sa nu ma intreb: CINE ARE INTERESE SA UCIDA CU SADISM PE BANI MULTI, cand POATE SALVA VIETI (asa cum este moral) SI SA CASTIGE SI BANI?”
  acuma, matale poti sa nu publici acest comentariu pentru ca cel mai probabil te va leza la ego. si ca sa inchei:
  – despre ce ONG-uri e vorba in articolul de mai sus? acuzatii nefondate poate sa formuleze oricine.
  – in romanica exista problema cainilor vagabonzi, si va exista multa vreme de-acu incolo pentru ca nici locuitorii acestei tari prea-minunate fac parte dintr-o categorie speciala.
  – cata vreme in orfelinate vor exista copii abuzati si batuti, infometati, si cata vreme femeile (Spre deosebire de caini) isi arunca pruncii la ghenă, in tara asta nu se poate vorbi despre OMENIE
  – banuiesc ca matale nu ai animale de casa.
  si o sa inchei cu un citat elevat: „Iadul nu este o pedeapsa. E antrenament.” Suzuki-maestru Zen.
  Si sper ca toti frustratii, ticalosii, bestiarele umane inscrise pe grupul de discutii antimaidanezi sa inceapa ANTRENAMENTUL.

  • Luci says:

   Nu ar trebui sa se puna problema de cost, cat de curmarea mai rapida a suferintei animalelor de pe strazi. Chiar va convine sa vedeti zilnic caini lihniti de foame care mor lent? Credeti ca este mai uman asa? Doar celor de la “protectia animalelor”, profitori de fonduri publice, le convine sa existe caini pe strazi. Daca nu ar mai fi aceste nenorocite de animale, ei si-ar pierde “obiectul muncii”. Da, le mai convine sa existe maidanezi, si naivilor, care cred ca sutele de mii de caini pot supravetui mancand mizerii de la containere.

  • Constantin says:

   Eu nu am inteles nimic din mesajul dvs., dar nu-i asa o mare problema asta, ca totusi nu musc. Va rog:
   1. sa mai explicati o data cu nu va mai fi nicio muscatura daca vor fi sterilizati toti cainii. Sa presupunem ca in momentul actual toti cainii (50000 in Bucuresti) ar fi sterilizati, oare asta ii va opri sa muste pentru restul vietii lor (5-10 ani) ?
   2. sa imi spuneti daca dvs. chiar credeti ca lupta dintre iubitorii de animale si cei care doresc eutanasierea lor se datoreaza cheltuielilor de la bugetul de stat. Chiar credeti ca asta ma doare pe mine cand sunt muscat/atacat de o haita de animale, de cele mai multe ori cand iubitorii de animale le hranesc?

   • camelia says:

    eu am fost muscata de unul sterilizat cu marcaj in ureche cat casa.
    deci ideea asta ca sterilizatii nu musca e absurda.

 25. ionica says:

  Da, domnule, cainii NU ATACA OAMENI. Factorita postala din cazurile expuse mai sus i-a atacat, cu siguranta. Si copilul de asemeni, el a atacat o haita de caini. Si femeia recent omorata era o hoata IN OPINIA CAINILOR. Iar tu esti un dobitoc, IN OPINIA MEA.

 26. mihai says:

  Dvs “vorbiti apa de ploaie”.
  Cainii nu au absolut nici o vina. din pacate, oamenii sunt mai rai decat cainii. De la mama natura, cainele este creatia omului. cainele NU ATACA omul , daca acesta nu il provoaca sau nu il agreseaza. puteti sa imi spuneti de ce , de exemplu, pe mine inca (si am 54 de ani) nu ma muscat NICI UN CAINE, fie el comunitar ori de curte? niciodata nu i-am ocolit si sunt destui caine pe unde traiesc si circul eu.
  cat despre acea femeie, desi regret ca a fost muscata si a decedat, dar este NUMAI din vina ei.
  nu avea ce cauta intr-o incinta inchisa, seara , dupa orele de program. Nu trebuia sa intre, pentru ca este imposibil sa nu fi vazut acei caini, ori, daca mergea acolo in interes de serviciu, trebuia sa stie ca acolo sunt caini.
  clar, femeia a agresat spatiul pazit de acei caini. spatiul pe care ei, se simt datori sa il apere, acolo primind mancare si probabil o mangaiere. de ce nu ii musac acei caini pe oamenii care lucreaza acolo, ori pe cei care intra normal, ziua, pe poarta, in timpul serviciului?
  chiar daca pare urat, femeia aceea a intrat acolo ilegal, sa fure (macar in opinia animalelor).
  dar , acest eveniment, de altfel normal, va fi folosit politic de gasca anticanina a lui basescu, pentru a justifica asasinarea animalelor. acei caini au fost CAINI DE PAZA.
  legal, ei nu pot fi acuzati de agresivitate. Dar asa se mai abate putin atentia de la “fericirile vietii noastre” de zi cu zi.
  si dvs contribuiti la asta. In mod portocaliu.

  • muscatidecaini says:

   Vouă celor din ONG criminale, aşa zise pro-animale, nu va pasa nici de animale nici de oameni. Pentru a putea spala bani publici, şi a trăi bine din aceşti bani, sunteti in stare sa transformati Bucurestiul intr-o junglă de câini sălbăticiti, torturaţi de foame, omorâţi lent prin foame. Problema este că sunt destui naivi care să vă creadă că voi vreţi binele animalelor şi din cauza voastră nu se poate face curăţenie prin Bucureşti şi alte oraşe

  • Luci says:

   Sunt si cazuri de copii ucisi. Ei cu ce sunt vinovati?
   De altfel cei care se opun eutanasierii aproba oricum uciderea cainilor, dar intr-un fel cumplit, lent prin infometare, frig, sete, haituiala, etc… De ce nu s-ar face aceasta rapid, fara dureri, prin eutanasiere? Oricum toti cainii sunt datori printr-o moarte, ca omul de altfel, numai ca acesta are un suflet nemuritor si va da socoteala de faptele lui. Si daca tot vorbim de uciderea animalelor, oare nu scunt ucise atatea animale si mancate?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s